Eva Ribalta i Miquel Comella pujen al podi del Campionat de Catalunya dels 10.000m.ll.

Miquel i Eva, quan es van penjar les medalles de cros en categoria de veterans/es el passat mes de febrer a Canovelles.
El cap de setmana ha estat testimoni de nous èxits pels nostres veterans. Aquest cop ha estat en el Campionat de Catalunya de 10.000m.ll. a Mataró. 
La primera en actuar sobre el tartà de la pista del Club Atlètic Laietània fou Eva Ribalta Ferrer (CAI), que es proclamava campiona de Catalunya en categoria de veteranes F35, a l'hora que assolia la medalla de bronze en la prova absoluta. En la que era la seva estrena en uns 10.000m.ll., la lleidatana sortia amb molta força intentant seguir el ritme de la favorita, la romanesa també establerta a Lleida, Cerasela Pasa. L'actitud valenta de l'inici acabà passant factura l'Eva, qui en els darrers quilòmetres perdia la segona plaça absoluta, arribant a la meta en 3a posició amb uns bons 38'57"27 (MMP). Eva es penjava doncs dues medalles, però marxava amb la sensació de que podia haver donat més. De ben segur és així, però s'ha de tenir en compte la dificultat estratègica que comporta una prova que exigeix donar 25 voltes a la pista. Cal ofici i experiència, i aquesta darrera s'assoleix competint. Vindran més oportunitats.
Experiència que si té el nostre següent protagonista, en Miquel Comella Pera (CAI), campió de Catalunya i sots-campió d'Espanya dels 10.000m.ll. en categoria M45 el 2013. El d'Almacelles, quelcom minvat en les seves condicions per haver estat uns dies amb pressa d'antibiòtics per un problema bucal, lluità de principi a fi per l'or, però s'hagué de conformar amb un valuós sots-campionat en categoria M45 i una marca, gens menyspreable, de 34'32"03, a menys de 6" del primer classificat. A més, els participants van haver de comptar amb l'importuni d'un xàfec d'aigua durant la prova. En resum, un gran resultat.
Les properes setmanes, Eva i Miquel tindran l'oportunitat de demostrar de nou la seva contrastada vàlua, el 6 d'Abril sobre l'asfalt de la Llagosta en el Campionat de Catalunya de 10km ruta, i el següent diumenge 13 a Montsó (Osca), on es disputarà el Campionat d'Espanya de 10.000m.ll. per a veterans.
No ens oblidem tampoc de Sebastian Aguerrebehere (Hebalife) qui s'estrenava en els 10km ruta en la Cursa del Jonc de Menàrguens (La Noguera), obtenint una 27a posició amb un temps de 46'01", un excel·lent començament per aquest atleta que només pot fer que anar a més.

Comentaris

Entrades populars