Amb els ulls posats ja en l'aire lliure

Comella, Cabanas, Resa i Oliva, amb Bernat Erta, els nostres protagonistes del darrer cap de setmana
Un any més deixem a darrera la pista coberta i el cros. Durant el passat cap de setmana hem vist les evolucions d'alguns/es dels/de les nostres atletes sobre el tartà de Sabadell i Antequera, amb les que tanquem la nostra campanya d'hivern. 
A la localitat del Vallès, Laia Resa Enrich (CAI) s'havia de conformar amb la 4a posició en la final dels 2000m.ll. del Campionat de Catalunya Infantil, tot i haver realitzat millor marca personal amb un temps de 7'09"09. Quatre setmanes amb dificultats, després de patir un esquinç de turmell, sempre passen factura, i més encara quan has de lluitar amb les 3 magnífiques corredores que van pujar al podi i a les quals felicitem. Ara el que cal és tornar a entrenar amb condicions de cara a l'aire lliure i, el que és encara més important, seguir formant-se com a esportista per al futur.
A l'altra punta de l'estat, a Antequera (Màlaga), la cadet Berta Cabanas Tirapu (FCB) competia al Campionat d'Espanya Cadet Indoor en la prova dels 1000m.ll., la mateixa distància en la que la setmana anterior havia estat medallista en el campionat català. Berta se l'havia de jugar si volia ser a la final, donat l'alt nivell de la resta de participants. La pallaresa ho va intentar, però no va poder ser, i finalment va pagar l'esforç. A la fi, 9a a la semifinal amb 3'15"68, lluny del seu millor registre de 3'08"91, realitzat el diumenge passat. 
Malgrat tot la meva valoració sobre ambdós casos és molt positiva. Ens trobem amb 2 corredores de talent i projecció, amb un ja destacable currículum. Aquesta temporada han passat per problemes físics, i llur context d'entrenament, a més de 100km del nucli d'entrenament, no facilita les coses. Així i tot, elles i les seves famílies fan un esforç per seguin treballant sota la meva supervisió, i el que és més important per a mi, ho fan amb il·lusió i confiança. Hi ha encara molt camí que recórrer, molt per aprendre i molt per donar. Tinc dos excel·lents esportistes i millors persones a les mans, amb un entorn familiar afavoridor. El temps farà justícia.... No hi ha pressa!
Un altre que competia lluny era el veterà Miquel Comella Pera (CAI). El d'Almacelles gaudia d'un magnífic dia competint sobre el ràpid i verd circuit del Circ Romà de Mèrida (Badajoz), on tenia lloc el Campionat d'Espanya de Cros de Veterans. El vigent sots-campió de Catalunya creuà la meta en 18a posició de la categoria M45, essent el primer català en fer-ho amb un temps de 19"52 sobre 6000m, el que deixa palès l'altíssim nivell dels participants. Aquesta mateixa setmana seguirà amb la recerca de nous èxits competint en el Campionat de Catalunya dels 10000m.ll. a Mataró, on intentarà pujar de nou al podi, com ja va fer la temporada passada, quan es va imposar a Gavà.
Per últim també cal esmentar la 4a posició de Manel Oliva Leal (Last Zankada), a la Cursa de 5km de La Noria de Torrelameu, on el lleidatà realtizà un temps de 17'48" en un difícil circuit, endurit encara més pel vent.
Fora del nostre grup d'entrenament, però per raons obvies, faré esment a la 4a posició de Bernat Erta Majó (CAI) en la final dels 60m.t. del Campionat de Catalunya Infantil Indoor a Sabadell. Una magnífica posició per un atleta que ha aterrat en aquest esport fa tan sols un parell de mesos, i que, sota la direcció de Salvador Porras, está destacant entre els millors.

Comentaris

Entrades populars