Alba Casanovas, or i Arnau Erta, bronze, en el Campionat d'Espanya Promesa

Alba Casanovas (FCB) arribant com a campiona d'Espanya Promesa 2014 dels 400m.t
El cap de setmana el nostre pol d'atenció es traslladava a Durango (Biscaia), on tenia lloc el Campionat d'Espanya Promesa. El dissabte per la tarde Alba Casanovas Muntada (FCB) guanyava amb solvència la segona semifinal dels 400m.t. amb una marca d'1'02"92, però sense trobar bones sensacions. En la primera sèrie s'havia imposat amb molta facilitat l'atleta basca Eskolunbe Puente (Bidezabal Atletismo) amb 1'00"78, tot oferint una gran impressió. A priori, semblava que la final seria disputada, i d'incert resultat. Malgrat això, i com solc fer sempre, confiava en l'encert de la meva atleta, i tots els missatges van anar en la línia de reforçar la confiança de l'Alba. Nosaltres tan sols ens vàrem preocupar de visualitzar la seva cursa, sense pensar en el que les demés competidores podien fer. Un cop sonava el tret de sortida, Alba arrancava amb decisió, sense dubtes, atacant ja la primera tanca ja al cap de la prova, posició que ja no abandonaria fins a l'arribada, en la millor competició que mai li he vist fer. Els 59"87 realitzats, deixant a més de dos segons de la següent classificada, malgrat ser una gran marca, sabien a poc, i ens feien pensar en quin hauria pogut ser el registre de no estar la pista tan humida per la persistent pluja del diumenge. Però bé, això ja no es pot canviar, i ara el que importa és que l'Alba, amb aquesta exhibició, ha revalidat el títol de campiona d'Espanya per 3 any consecutiu. Tot un mèrit!

Arnau Erta (FCB) lluitant amb Javier Colomo a la final dels 110mt del Campionat d'Espanya Promesa 2014
La segona i darrera medalla, arribava de mans d'Arnau Erta Majó (FCB). El lleidatà pujava al 3r esglaó del podi quelcom disgustat per haver perdut l'argent en els darrers metres de la prova. La final havia tingut dos parts ben diferenciades. En les 5 primeres tanques Arnau va córrer frec a frec amb el vencedor, el navarrès Javier Colomo, encara que després aquest ja consolidaria la primera posició. Tot semblava indicar que el català s'enduria la medalla d'argent, però en els darrers compassos, i ja sobre la línia d'arribada, es va veure sorprès per Pedro García, que corria pel carrer 8, lluny del seu control. Malgrat tot, el lleidatà ha de valorar significativament aquesta nova medalla, tot i més quan ve acompanyada d'una nova millor marca personal de 14"17, feta amb vent nul i amb força aigua a la pista. Segur que en properes competicions, i si més no, al Campionat d'Espanya Absolut  a Alcobendas, Arnau pot rebaixar encara més aquest fantàstic registre, que a casa valorem molt.
La darrera menció va per Paula Martínez Cacheiro (FCB). L'asturiana arribava al campionat justa d'entrenament per a realitzar un 10.000m.m, doncs alguns problemes físics no l'havien deixat entrenar en plenitud bona part de la temporada. Malgrat això, la marxadora va competir a bon nivell. Tot i els dolors articulars, va defensar la quarta posició del campionat, que a priori era el seu lloc segons rànking, i marcà uns destacables 50'51"38 (MMT) que la permetran ser al proper campionat d'Espanya Absolut. El dissabte gaudirà d'una nova oportunitat per realitzar marca de la temporada en els 5000m.m. del Campionat d'Espanya per Autonòmies, representant a Astúries. La marca personal és lluny, i és anterior a l'operació de menisc que patí fa 2 anys, la qual cosa no farà que Paula segueixi lluitant per tornar a ser on es mereix.


Comentaris

Entrades populars