Comença la temporada!

Els entrenaments de la temporada 2014-2015 ja fa dies que van començar. De fet, els i les atletes del grup porten ja un més de treball, però mai trobava el moment per escriure, fins que avui he dit.... ja va sent hora d'informar una mica els nostres seguidor! 
La present campanya s'inicia, com sol ser habitual, amb alguna baixa i noves incorporacions. Com ja vàrem informar Alba Casanovas Muntada (FCB), ha estat becada per la West Texas A&M University, el mateix centre on també és becat l'Arnau Erta Majó (FCB), motiu pel qual, la flamant medalla de bronze dels 400m.t. absolut es troba a Canyon, TX. Malgrat això, la surienca tornarà a entrenar-se amb nosaltres a partir del Maig, quan finalitzi el curs als EEUU, afrontant tota la temporada d'aire lliure espanyola sota la meva direcció. També ens deixa Llúcia Pla Martí, qui ha decidit centrar-se en els seus estudis universitaris, ja que se li feia molt costa a munt combinar-los amb els entrenaments. Aquesta problemàtica també es reprodueix en el cas del també velocista Marc Verriere Costa (CAI), que a més a més ha de combinar-ho tot plegat amb el futbol. Malgrat no haver pres una decisió final, les coses es compliquen pel d'Igualada. I és que en aquest país sempre ha estat de mal combinar l'esport d'alt rendiment i la Universitat, la qual cosa encara és més sagnant quan, com és el meu cas, es coneix i es gaudeix del model esportiu americà. No és gens d'estranyar que any rere any, molts esportistes catalans i espanyols facin el salt.
Entre les bones notícies hem de citar la consecució d'una beca interna a la residència Sant Anastasi de Lleida per a la pallaresa Berta Cabanas Tirapu (FCB). La FCA i la DGE han concedit aquest ajut a la migfondista de Claverol de la Pobla, que d'aquesta manera podrà seguir d'una vegada els seus entrenaments sota la meva supervisió directa, fet que hauria de permetre l'assoliment d'objectius més ambiciosos ara que tot just s'inicia la seva etapa juvenil. Pel que fa a les noves incorporacions, hem de destacar l'arribada del jove vuitcentista promesa Víctor Sainz de la Maza (Lleida UA). El lleidatà és un dels valors amb més puixança del mig-fons a casa nostra. Quart als Campionats de Catalunya i semifinalista als d'Espanya, tot en categoria Promesa, esperem que durant el 2015 rebaixi la seva marca d'1'54"77 i així pugui flirtejar per primer cop amb el podi autonòmic. De qualitat en té més que suficient. També s'ha incorporat al grup un vell conegut meu, en Francesc López Ardanuy (Lleida UA). Al llindar dels 30 anys, i sempre entrenat per als 400m.t. per la gran Ascen Ibáñez, en Cesc espera reprendre el bon camí en la prova dels 400m.ll. Per això haurem de lluitar molt, i sobretot superar els seus problemes a l'esquena, però si s'ho proposa, segur que ho aconseguim. Una altra valuosa incorporació és la del velocista fragatí Javier Portolés Nevado (Hinaco-Monzón), un dels millors velocistes veterans espanyols, recentment guanyador d'una medalla de bronze amb Espanya en el 4x400m.ll. (M35) en els passats Campionat d'Europa d'Atletisme Veterà a Izmir (Turquia). En Javier es troba en una situació semblada a la del Cesc, i primer haurem de pal·liar els seus problemes físics, que ara per ara no li permeten entrenar en plenitud de condicions.
Fora de la pista, també hem de cel·lebrar la tornada al grup del corredor de trails Joan Carles Grau Bermejo (Xafatolls), que arriba amb nous reptes per assolir, o l'arribada d'un altre especialista en curses de muntanya, el Marc Vidal Teule (Ultra-Trail) que buscarà donar un salt de qualitat millorant les seves marques en asfalt.
Els nous companys, juntament amb la resta d'amics i amigues que ja formàvem part aquest grup d'entrenament, esperem gaudir d'una nova temporada atlètica plena de bons moments, dels quals us anirem fent partícips.

Comentaris

Entrades populars