Laia Resa Enrich, campiona de Catalunya de Cros amb el CA Igualada

Laia Resa, a dalt a l'esquerra, campiona de Catalunya de Cros Cadet per clubs amb el Club Atlètic Igualada.
Les competicions es van succeint una rere l'altra a un ritme intens, a l'hora que es van atansant les competicions més rellevants de la temporada d'hivern. El cap de setmana ens ha portat de nou bones sensacions a la 5a jornada del Control Absolut Indoor de la FCA, el 30 de Gener a Sabadell, i al Campionat de Catalunya de Cros Individual i de Clubs Cadet i Veterà, el primer dia de Febrer a Caldes de Malavella.
El resultat més important ha arribat aquest 1 de Febrer de la mà de Laia Resa Enrich (CAI), que participava en el Campionat de Catalunya de Cros Cadet a Caldes de Malavella. Laia arribava al Campionat amb molts dubtes, després de ser immersa en un difícil període amb molèsties en un quàdriceps, arrel del que sembla ser un problema de creixement en el seus malucs. Pràcticament sense entrenar quilòmetres ni sèries des de fa un parell de mesos, i centrant tota la seva activitat en el treball de la força, la propiocepció, i l'entrenament creuat de natació i MTB, la trempolina va ser capaç d'arribar en 14a posició (5a entre les atletes de primer any), ajudant el CA Igualada en la consecució de l'or per equips, i classificant-se d'aquesta manera per al proper Campionat d'Espanya de Cros per clubs que tindrà lloc a Càceres l'1 de Març. Tot un èxit del que estem molt contents.
Dos dies abans, altres membres del grup van quallar bones actuacions sobre el tartan de la Pista Coberta de Catalunya. Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB), va assolir una excepcional marca en el seu debut en la distància dels 400m.ll. Malgrat els nervis de l'estrena, la lleidatana va guanyar la seva sèrie amb uns excel·lents 59"26 (MMP), mínima per al Campionat d'Espanya Juvenil Indoor, que la situen 2n segon lloc del rànking juvenil català i 7a en l'estatal, temps que augura un final de temporada indoor esperançador. 


La també juvenil Berta Cabanas Tirapu (FCB) va brillar tanmateix en els 1500m.ll. de l'esmentat control. La pallaresa va encapçalar la prova des del principi, sense rebre cap relleu, i només va perdre el cap de la prova en els 20 darrers metres. Malgrat tot, el més important és que mercès a la seva empenta va rebaixar en quasi 9" la seva anterior marca, fins deixar-la en 4'59"08 (MMP), mínima per al Campionat d'Espanya Juvenil Indoor, matenint-se 5a del rànking català de l'especialitat i deixant una molt bona sensació de cara als propers campionats.


En l'apartat masculí cal esmentar l'actuació del novell Marc Castan Canillas (AA Xafatolls). El lleidatà, provinent del món de la ruta, va competir per primer cop en una pista d'atletisme, més concretament en la prova dels 1500m.ll. La nostra intenció era que gaudís de les sensacions d'aquesta nova i desconeguda faceta atlètica, i per ser el primer cop, se'n va sortir prou bé, fins el punt de vèncer la seva sèrie amb un temps de 4'30"94 (MMP), marca que segur que el proper cop ja serà en condicions de rebaixar clarament.
En canvi, Víctor Sainz de la Maza (AAC) va tenir una actuació desgraciada. Arribava a Sabadell amb moltes ganes de rebaixar la seva marca de 51"08 en 400m.ll., i així treure's l'espina del darrer campionat català promesa. Els entrenaments indiquen que és en condicions d'assolir l'objectiu, però es va trobar amb la competició més accidentada que jo recordo haver vist en aquesta distància. Després de córrer correctament els 150 primers metres, i quan era lluitant per assolir una bona situació en el carrer lliure, va ser empentat sense miraments per Daniel García (JA Sabadell), que el va desplaçar fins fora de la pista. Víctor va tornar al circuit com va poder i va continuar lluitant en darrera posició, però per si fos poc, quan afrontava la recta d'arribada, va veure com una perxa queia davant seu, havent de rectificar la posició per no impactar amb ella. Desanimat, el lleidatà va fer els darrers metres rodant, i així i tot va fer 52"75, que després de tot lo narrat, és una marca prou bona. És impossible tenir més mala sort!

Comentaris

Entrades populars