María Hernández finalista en 200m.ll. al Campionat d'Espanya Juvenil

Maria Hernández Jiménez (Lleida UA) amb el dorsal 55, als 200m.ll. del Campionat de Catalunya Juvenil
El poliesportiu Rey Juan Carlos I de Ciudad Real va ser l'escenari del 64è Campionat d'Espanya Juvenil d'Aire Lliure. L'esmentada ciutat fou l'amfitriona de centenars de joves esportistes que van patir els rigors de la forta calor que, en alguns moments, superà els 40 graus en el termòmetre.
Les 3 atletes femenines del grup, que tan brillantment van competir el darrer cap de setmana a Lloret de Mar, tot obtenint 4 medalles, també van ser a la localitat castellano-manxega lluitant per un bon resultat, però no totes van patir la mateixa sort.
Maria Hernández Jiménez (Lleida UA), doble sots-campiona de Catalunya Juvenil en 100m.ll. i 200m.ll., va aconseguir una plaça de finalista en la prova del doble hectòmetre en el seu primer campionat estatal. La lleidatana competí de nou en les dues principals proves de la velocitat, assolint en sengles noves millors marques. En els 100m.ll. Maria va arribar fins les semifinals, on va ser 6a amb 12"59 (+0,0), mentre que en els 200m.ll. acabà 8a posició de la final amb 26"94 (+0,0), marcant un nou rècord personal en la seva semifinal, on va ser 4a amb 25"77 (+0,0). Realment no es pot demanar més! Maria, encara juvenil de primer any, està demostrant la seva vàlua, i encara ens pot sorprendre encara més en les properes competicions, que poden servir de colofó a aquesta brillant primera temporada en el grup.
Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB) tenia com a únic objectiu rebaixar la seva marca de 59"02 en 400m.ll. Érem conscients de la dificultat que suposava el plantejar l'accés a la final del Campionat d'Espanya. Després de totes les desgràcies patides durant aquesta campanya no podíem ser tan agosarats. Però l'objectiu traçat es va trobar amb un nou entrebanc en forma de contractura en la recta final dels 400m. Yolanda ho va intentar, però les molèsties en el quàdriceps no la van deixar córrer més ràpid dels 59"76 marcats a la semifinal, on, malgrat tot, la lleidatana va ser 4a. Bon resultat al cap i a la fí. Ara toca recuperar-se i plantejar amb il·lusió la propera temporada, que ha de veure la seva merescuda progressió, un cop superada la malastrugança d'aquest 2015.
Berta Cabanas Tirapu (FCB) fou la darrera en competir el dissabte, corrent les semifinals dels 1500m.ll. a les 22'00h,. després que l'organització canviés l'hora per tal d'evitar la calor. La de Claverol no va sortir bé i sobtadament es va veure tancada en el grup de 18 atletes que disputaven la prova. A partir d'aquest moment li va faltar quelcom de decisió per sortir-se'n d'aquesta situació i situar-se entre les primeres, i la prova es va anar complicant per moments. Sigui com sigui, Berta va córrer lluny del seu nivell, d'aquell que la va portar la setmana passada a ser campiona de Catalunya amb 4'52"84, o del que l'ha portat a encapçalar el rànking català juvenil amb 4'52"43. Marques que l'haguessin catapultat sobradament a la final d'haver trobat la seva millor versió. La jove mig-fondista va arribar en una discreta 11a posició amb 5'02"73, rebent una lliçó del que no ha de fer en una semifinal per tal d'assolir el pas a la final. No tinc cap dubte que que prendrà bona nota, perquè si alguna cosa té, és capacitat d'anàlisi i intel·ligència, i ara és el moment d'aprendre.


Comentaris

Entrades populars