Profitósa primera jornada del Critèrium Campmany

Víctor Sainz, Maria Hernández i Berta Cabanas amb Quim Erta
Ahir dimecres 3 de Juny, vam viure una gran tarde a la primera jornada del Critèrium Campmany a la pista de Serrahima de Barcelona.
La juvenil Maria Hernández Jiménez (Lleida UA) va assolir la mínima de participació dels 100m.ll. per al seu primer Campionat d'Espanya. En la semifinal ja va aconseguir rebaixar el seu rècord personal fins els 12"83 (+0,2), però a la final, va fer saltar pels aires la seva marc al ser 4a i tancar el crono en 12"64 (+0,4), malgrat córrer pel carrer 1 i fer-ho sobre un tartà impropi de la importància d'una instal·lació com Serrahima, amb un preocupant grau de deteriorament. D'aquesta manera, la lleidatana es situa en 3a posició del rànking català de la distància.
L'altra juvenil que es desplaçà a Barcelona fou la pallaresa Berta Cabanas Tirapu (FCB) que disputà la prova dels 1500m.ll., en la que va ser la 11a classificada. Berta va córrer com ja és habitual en ella, sense complexes i encapçalant la cursa, malgrat ser una prova absoluta. Volia fer marca i a fe de Déu que ho va assolir, realitzant uns meritoris 4'52"43, que la situen líder del rànking català juvenil de la prova reina del mig-fons i també li donen accés al Campionat d'Espanya Juvenil que tindrà lloc a Ciudad Real el 27 i 28 de Juny. El dissabte competirà de nou a Serrahima en els 3000m.ll., en el transcurs del Campionat de Catalunya de Clubs-Sub 20 amb l'ànim d'aconseguir millorar també el seu rècord personal.
Per últim, l'atleta promesa Víctor Sainz de la Maza (AAC) va competir en una prova no habitual en ell, els 400m.ll. El lleidatà va saber repartir molt bé l'esforç i acabà en 2a posició de la seva sèrie, i lluitant en tot moment per la victòria. El crono va ser de 50"51, el que suposa una nova MMP, rebaixant el seu anterior registre el pràcticament un segon en la seva primera volta a la pista de la campanya d'aire lliure. Aquest proper cap de setmana també tindrà oportunitat de rebaixar la seva marca en els 800m.ll. al competir en el 23è Meeting Internacional de Palafrugell-Costa Brava.

Comentaris

Entrades populars