Arnau Erta Majó sots-campió de Catalunya Absolut dels 60m.t.

Arnau Erta Majó (FCB) sots-campió de Catalunya absolut indoor dels 60m.t.
El dissabte i diumenge passats han estat intens, i tan sols ha estat el preludi del que ens espera les properes setmanes, amb diversos campionats autonòmics i estatals a l'horitzó.
Els preliminars del cap de setmana van anar a càrrec del juvenil Bernat Erta Majó (FCB) en el control juvenil i júnior de la FCA del dissabte 4 de febrer a Sabadell. El lleidatà va compaginar els 60m.t. amb els 400m.ll., i ho va fer amb mot d'encert. En la prova curta de les tanques fou 4t de la primera sèrie amb 8"52 (MMP). Però va ser als 400m.ll. on Bernat mostrà tot el seu potencial, sent el primer de tots els participants (júniors inclosos), establint una nova marca personal de 50"96, que el situen com a líder del rànking català juvenil i 5è a l'estatal.
El mateix dia, tenia lloc el Trofeo Ibecaja Ciudad de Zaragonza de Atletismo de Pista Coberta, un clàssic de les reunions sota coberta a Espanya. A la capital manya Maria Hernández Jiménez (FCB) seguia amb el seu curs accelerat d'immersió en el món de les tanques, essent 5a en una de les semifinals dels 60m.t. amb 9"61. Tot seguit disputà i s'imposà en els 60m.ll. juv-júnior, amb una marca de 8"09 (MMT). Per la seva part, Víctor Pifarré Rivadulla (CAI) s'enfrontava a bona part dels millors velocistes estatals en els 60m.ll., entre els que destacava el plusmarquista espanyol Angel David Rodríguez, essent 5è de la seva semifinal amb 7"13.
El diumenge l'activitat fou més prolífica, donat que tenia lloc el Campionat de Catalunya Absolut Indoor a la pista coberta de Catalunya. Arnau Erta Majó (FCB) acudia amb l'objectiu d'assolir el campionat autonòmic absolut dels 60m.t. per segon cop a la seva trajectòria. Ja fa temps que sabem que la distància no s'emmotlla a les seves característiques, però si a això li sumen que des del desembre pràcticament no ha entrenat per un trencament als isquiotibials, la realització d'una pèssima sortida i la bona actuació del tarragoní Jan Sans, el resultat no és un altre que nou sots-campionat amb una marca de 8"14, lluny dels seus 7"97 quer té com a millor registre. Però els millors també demostren ser-ho sabent gestionar els mals moments, i això és el que ara s'ha de fer. Passar pàgina i intentar millorar a les reunions d'aquesta setmana a Sabadell i València.
Al mateix campionat Maria Hernández també competí en els 60m.t., i ho va fer amb més seguretat que no pas el dia anterior a Saragossa. Tan va ser així, que fou 9a i millorant la seva MMP fins deixar-la en uns bons 9"38 (es quedà a 2 centèsimes de la final), que estem segurs que encara millorarà en les properes competicions. De moment demà serà a la reunió indoor de Sabadell i el cap de setmana tindrà l'autonòmic júnior indoor, dues noves possibilitats per rebaixar marca abans d'anar a València a disputar el Campionat d'Espanya Júnior.
Situació molt semblant va viure Victor Pifarré. El lleidatà va millorar la seva MMP, tant en semifinals com a la final, en la que fou 7è. Els 7"07 que va marcar a semifinals li permetran ser el proper cap de setmana al Campionat d'Espanya Promesa Indoor que tindrà lloc a la pista madrilenya de Gallur, i que serà el primer campionat estatal de la seva curta i recent trajectòria.
Berta Cabanas Tirapu (FCB) tancava la participació dels/de les nostres atletes en l'absolut català indoor. Sobre la pista de Sabadell, la pallaresa va destrossar la seva marca en els 1500m.ll., fins el punt de rebaixar-la quasi 10" i deixar-la en 4'44"53, arribant 4a, i lluitant fins el darrer moment amb Paula Blasco pel bronze. El registre de la lleidatana li permet liderar el rànking júnior català i ser 4a a l'espanyol. Un merescut èxit que confirma el bon estat de forma de la lleidatana, del que ja va deixar bona mostra a la Jean Bouin 2016 i en el cros Irternacional Juan Muguerza d'Elgoibar. Esperem seguir en aquesta bona línia aquest cap de setmana al Campionat de Catalunya de Cros a Caldes de Malavella.

Bernat Erta Majó (FCB) 50"96 (MMP) en 400m.ll. (04/02/17)

Comentaris

Entrades populars