Bernat Erta Majó, medalla de bronze a l'estatal Juvenil

Bernat Erta Majó (FCB) lluint la medalla de bronze assolida als 400mt del Campionat d'Espanya Juvenil 2017
El Campionat d'Espanya Juvenil 2017 ja és història. Diumenge va cloure l'estatal de Getafe (Madrid) i vam tornar a Lleida amb una important medalla de bronze, l'aconseguida per Bernat Erta Majó (FCB) a la prova dels 400m.t. El petit de casa, a més a més, assolí una nova marca personal a la distància amb un temps de 54"59.
Malgrat el que pot semblar, ha estat un campionat complicat. Les semifinals es van disputar el dissabte a les 22'10h amb molt de nervis i amb la complicació afegida d'un fort vent a favor en contra-recta, que afavorí que Bernat passes diverses tanques a 14 passes, quan actualment el seu ritme idoni és de 15 atacant amb la dreta. Aquests problemes propiciaren que el lleidatà arribés en 2a posició a la recta d'arribada, encarà que a la darrera tanca va resoldre la situació a l'esprint. Cal recordar que només classificava per llocs el guanyador. Tot i això, i inesperadament, Bernat va rebaixar la que fins aleshores era la seva MMP, al tancar el crono en 54"72.
El diumenge, la final es disputava sota un temps gris i plujós. El vent també feia acte de presència, però aquest cop era a favor a la recta d'arribada, o sigui, a l'inrevés que el dissabte. Bernat es trobava més centrat i tranquil que el dia anterior. El jove tanquista partí amb decisió i força un cop escoltat el tret de sortida. Pot ser una mica massa i tot, tant que, malgrat el vent en cara a contra-recta, també passava alguna tanca a 14 passes. Nosaltres pensàvem que el vent negatiu l'ajudaria a assolir el ritme de 15 passes, però no va ser així perquè aquest fet quedà contrarestat amb les ganes de guanyar d'en Bernat. Bona part de la prova va encapçalar la cursa, però l'esforç va acabar passant-li factura a les 3 darreres tanques. Sigui com sigui, i com ja hem esmentat, la seva resolució el va portar a endur-se una valuosa medalla de bronze, la primera medalla en un estatal. Fantàstic rendiment, que va anar acompanyat d'una nova personal best de 54"59, mínima IAAF pel mundial juvenil de Nairobi, encara que sabem que no hi assistirà, doncs la RFEA ja feia temps que havia deixat clar que només assistirà a Kenya amb una selecció dels 10 millors atletes juvenils espanyols, entre homes i dones, els i les més ben classificats al rànking mundial.
Tornant al comentari de la final, cal esmentar que segurament amb un millor model rítmic Bernat hagués marcat un temps inferior als 54"00, però encara ens queda moltíssim per treballar, progressar i madurar, ja que el petit de la nissaga només porta a les tanques una temporada, i l'adequació a aquest ritme resta ja com a treball pendent per a la propera campanya, quan, sens dubte, haurà d'anar a 14 passes. Sigui com sigui, la medalla d'ahir ens deixa molt i molt bones sensacions. Ha estat un premi merescut al treball de tota un any, i l'experiència acumulada com a tècnic em diu que segurament ens trobem en l'inici d'una llarga trajectòria.