Dos medalles pels nostres tanquistes als Campionats de Catalunya

Maria Hernández Jiménez, Quim Erta i Bernat Erta Majó amb les medalles aconseguides a Lloret.
Després de la darrera entrada allà pel mes de març, potser ja era d'hora d'informar als nostres seguidors de les fites que anem assolint, però com ja he dit en alguna altra ocasió, twitter i facebook em faciliten enormement la transmissió diària d'informació i això fa que tingui quelcom abandonat el blog. Sigui com sigui, un Campionat de Catalunya sempre és bon motiu per fer un esforç i escriure una crònica d'allò més rellevant ocorregut en l'esdeveniment. . 
Som-hi doncs! El darrer cap de setmana del 3 i 4 de juny es disputà a Lloret de Mar el Campionat de Catalunya juvenil, júnior i promesa, en el que participaren 3 companys/es del grup. En primer lloc cal destacar l'actuació del juvenil Bernat Erta Majó (FCB), que fou el que pujà al més alt del podi. El jove tanquista es proclamà campió de Catalunya dels 400m.t. amb un magnífic registre de 54"83 (MMP), que el situa primer del rànking estatal de l'especialitat, malgrat ser atleta de primer any, i el deixa a menys d'una dècima de la mínima IAAF del Campionat del Món Juvenil de Nairobi. Malgrat això, cal tenir en compte que només assistirà a Kenya una selecció de 10 atletes espanyols/es, per la qual cosa, segur que no hi participaran bona part d'aquells i aquelles que assoliran la marca mínima. 
Bernat Erta Majó (FCB) campió de Catalunya Juvenil dels 400m.t. 2017. (Foto Miguel Romero)
Bernat realitzà una cursa perfecta fins colpejar la 8a tanca, fet que el desestabilitzà fins el punt de quasi anar a terra. Per sort no va ser així i el lleidatà va poder franquejar les 2 darreres tanques, tot i que deficientment, però amb la suficient solvència com per acabar en primera posició. D'aquesta manera Bernat assolia l'or en un campionat per primer cop a la seva trajectòria. El proper objectiu serà el Campionat d'Espanya Juvenil a disputar a la localitat madrilenya de Getafe el 24 i 25 de Juny, on Bernat intentarà ser al podi i rebaixar encara més el seu registre personal. De tot això dependrà la seva participació en el Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE), que tindrà lloc a la localitat hongaresa de Gyor del 23 al 30 de Juliol, i pel qual ja ha estat preseleccionat.

Maria Hernández Jiménez (FCB) medalla de bronze dels 100m.t. júnior 2017 (foto Mònica Jiménez)
La segona medalla va arribar de la mà de Maria Hernández Jiménez (FCB) a la prova dels 100m.t., que ja s'ha convertit clarament en la seva especialitat. La lleidatana fou bronze, revalidant el mateix metall aconseguit en la campanya indoor. El temps a la fina fou una 15"16 (-1,4), temps que ahir mateix va rebaixar fins els 14"90 (+1,5) a la segona jornada del Trofeu Campmany a Barcelona. Amb la consecució d'aquest crono sub-15" s'obre un panorama il·lusionant que passa per l'obtenció de la mínima absoluta (14"70) i per les possibilitats d'accés a la final al proper Campionat d'Espanya Júnior a disputar a Granollers el 8 i 9 de Juliol. La jornada de dissabte, Maria també va ser 4a als 100m.ll., amb un temps de 12"66 (-0,4).
El darrer participant del grup fou Víctor Pifarré Rivadulla (CAI), que també acabà sent 4t a la finals dels 100m.ll. promesa amb un registre d'11"34 (-1,8), temps lluny del que realment podria assolir el lleidatà si entrenés en plenitud. Però la veritat és que el nostre velocista pràcticament no és a les pistes per motius acadèmics, i això, com és evident, s'acaba traslladant als resultats. Esperem que alguna temporada pugui dedicar més temps a l'atletisme i demostrar tot allò del que és capaç.


Final 400m.t. Campionat Catalunya Juvenil 2017
Final 100m.t. Campionat Catalunya Júnior 2017

Comentaris

Entrades populars